En kort historie

Om Valfart

En naturlig base for friluftsliv, aktiviteter, fordybelse og fælleskab funderet på kristne værdier, – med højt til loftet og med plads til enhver.

Hjertet på Valfart

Hvad er Valfart?

Hvor er du på vej hen? Har du slået rødder, – og er mulden god? Eller er du rodløs, hvileløs, hjemløs? Træder du fortvivlet vande, eller svømmer du med land i sigte?

At være på valfart betyder at være på vej. Det er vi alle! Hvor en pilgrimsfærd traditionelt set har betydning af at være ens egen personlige vandring, er en valfart en vandring, som vi er på sammen. En fælles fysisk såvel som åndelig vandring. Der findes mange forskellige veje og retninger, men det at være på vej; det er vi fælles om. På Valfart vil vi forsøge at gå et stykke af vejen med hinanden, – dele livssyn, blive inspireret, fornyet og berørt.

I naturen mærker vi vores dybere lag, vores inderste længsler. I skaberværkets fred og storslåethed. Gennem sjove, udfordrende aktiviteter oplever vi nye sider af os selv og hinanden. Gennem oplevelser knytter vi stærkere bånd, – i relationen et nyt minde at værdsætte og bygge videre

på. Kombinationen af natur, aktivitet og fællesskab er det vildeste udgangspunkt for et ærligt, opbyggende møde med sig selv, Gud og ‘den anden’ !

Ud over og sammen med natur og aktivitet vil der være forløb, som stimulerer den nysgerrige, kognitive del af mennesket. Forløb for par, som opbygger kærlighedsrelationen, forløb for mænd og for kvinder, som udforsker, udfordrer og inspirerer til at være den sundeste, bedste udgave af sig selv! Der vil komme friluftsbibelskole, højskoleforløb, skovkirke og meget mere!

Valfart som sted kan desuden bookes af folk til at afholde egne arrangementer også – for stedet skal være til glæde og gavn for alle. Et dybt velsignet sted, hvor der er uendeligt højt til loftet, åbne vidder og masser af kærlighed.

Drømmen

Hvad gør vi på Valfart?

Aktiviteter i naturen

Vi har brug for oplevelser sammen for at finde hinanden og bygge/genopbygge/reparere relationer. Rent biologisk reduceres stress og depression, mens mental sundhed og den kognitive funktion øges gennem aktiviteter i naturen (forskning iflg. Friluftsrådet).

Kroppen i aktion

Følelser og oplevelser lagrer sig i kroppen, – og hvis vi kun bliver i hovedet, får vi dem ikke løsnet og bearbejdet. Vi oplever, at den institutionaliserede kirke har glemt kroppen, og det er problematisk. Vi er mennesker skabt med krop – så vel som ånd. På Valfart forenes kroppen med sjælen og ånden! Ud i naturen, få udfordret, løsnet og frigjort kroppen, så vi kan mærke os selv, hinanden og Gud. For selvindsigt og sund frihed – og for et mere nært forhold til dem, som vi lever sammen med.

Events og forløb

Vi ønsker at se mennesker blive sat fri og genforenes med hinanden og med Gud.

Under længere forløb kan mennesker få dybdegående, inspirerende undervisning, ligesom par, kvinder og mænd kan finde sig selv og hinanden gennem oplevelser, undervisning og tid i naturen.

Fokus på den enkelte

Valfart er et frilufts- og aktivitetssted bygget på et kristent fundament i næstekærlighedens ånd. Her er højt til loftet, og der er god plads til alle uanset hvor, man befinder sig i livet og hvilke tanker, man har om tro.

Vil du samarbejder med os?

Book et besøg