Valfart

Om Valfart

En naturlig base for friluftsliv, aktiviteter, fordybelse og fælleskab funderet på kristne værdier, - med højt til loftet og med plads til enhver.

- Valfart

HVORFOR NAVNET?

At være på valfart betyder at være på vej. Det er vi alle. Hvor en pilgrimsfærd traditionelt set har betydning af ens egen personlige åndelige og fysiske vandring, ser vi ligeledes valfarten som værende en vandring, – men en vandring som vi er på sammen. En fælles fysisk såvel som åndelig vandring. 

Der findes mange forskellige veje og retninger. Men det at være på vej, – det er vi fælles om.

Vi mener, at det er altafgørende for at kunne leve med hinanden som forskellige mennesker med forskellige livsanskuelser og formål, at vi møder hinanden. At vi prøver at gå et stykke af vejen med hinanden. I dette møde med et andet menneske med et andet livssyn, tror vi på, at det bliver muligt, hvis vi vil, og hvis vi oprigtigt møder hinanden og lytter til hinanden, – bedre at kunne forstå og måske endda blive inspireret af hinanden. 

Det er valfart.

værdier

At skabe et sted, hvor vi som mennesker forener os mere med den natur, som omgiver os. 

Frilufts- og aktivitetsliv kan kombineres med trosliv. Det er vigtigt for os, at der er højt til loftet, at der er plads til alle, lige meget hvor man befinder sig i sit liv, og hvordan man har det med spørgsmål om tro. Det er vigtigt for os, at alle mennesker respekteres.

Mennesket består af krop, sjæl og ånd.

I kirkefællesskaber i Danmark beskæftiger vi os traditionelt set udelukkende med sjæl og ånd. Fællesskabet, forkyndelsen, sangene er for tankerne, følelserne, intellektet. Vi har så at sige fået adskilt hovedet fra kroppen. Og det er som bekendt uforeneligt med liv.

Kirke er kød og blod og fællesskab ikke mursten, bygninger og institution. I bibelen står der, at kirke er forsamling af dem der deler tro. Vi er altså kirken. Fællesskab og forsamling kan finde sted i en kirkebygning. Men det er blot ét sted og ikke stedet, ligesom den form, som er blevet bygget op omkring et kirkefællesskab heller ikke er formen men blot én form for fællesskab.

Vi ønsker at være med til, at bringe kroppen tilbage til kirken. 

Beliggenhed

På den allersydligste del af Djursland, på naturskønne Helgenæs midt i den helt fantastiske, istidsskabte natur, ligger Valfart. 

Valfart ligger helt ned til strandkanten, med en udsigt, der er helt unik. Herfra kan man se sydspidsen af Ebeltoft, kysten langs Fuglsø og Ebeltoft samt Øen Hjelm.

historie

Info kommer så hurtigt som mulig.