Tanker bag Valfart

Om Valfart

En naturlig base for et aktivt friluftsliv, fordybelse og fælleskab funderet på kristne værdier – med højt til loftet og plads til alle.

Hjertet på Valfart

Vi vil noget

Hvor er du på vej hen? Har du slået rødder, – og er mulden god? Eller er du rodløs, hvileløs, hjemløs? Træder du fortvivlet vande, eller svømmer du med land i sigte?

At være på valfart betyder at være på vej. Det er vi alle! Hvor en pilgrimsfærd traditionelt set betyder at være på sin egen personlige vandring, så er en valfart en vandring, hvor vi går sammen. En fælles fysisk og åndelig vandring. Der findes mange forskellige veje og retninger, men det at være på vej – det er vi fælles om. På Valfart ønsker vi at gå et stykke af vejen med hinanden – mens vi følges, deler vi livssyn og bliver inspireret, fornyet og berørt af hinandens fortællinger.

I naturen mærker vi de dybere lag og de inderste længsler. Midt i skaberværkets fred og storslåethed. Gennem sjove, udfordrende aktiviteter ser vi nye sider af os selv og hinanden. 

Midt i oplevelserne knyttes stærkere bånd og nye fællesskaber kan opstå. Det nye fælles minde styrker relationen, som vi i fællesskab kan værdsætte og bygge videre på.

Kombinationen af natur, aktivitet og fællesskab er det vildeste udgangspunkt for et ærligt, opbyggende møde med sig selv, Gud og ‘den anden’!

I en kombination af samtale, natur og aktivitet kan du på Valfart opleve forløb, som stimulerer den nysgerrige, kognitive del af mennesket. Forløb for par, der opbygger kærlighedsrelationen, forløb for mænd og for kvinder, der udforsker, udfordrer og inspirerer hinanden til at være den sundeste og mest kreative udgave af sig selv! 

Valfart kan også lejes til dit private arrangement – for stedet skal være til glæde og gavn for alle. Et velsignet sted, hvor der er højt til loftet, og med åbne vidder og masser af kærligt fællesskab. Ring og hør om der er plads til dit arrangement i kalenderen.

Drømmen får liv

Det gør vi på Valfart

Aktiviteter i naturen

Vi har brug for oplevelser sammen for at finde hinanden samt bygge eller genopbygge relationer. Forskning har vist, at det at være i naturen har en positiv indvirkning på sundheden, både mentalt og i forhold til fysisk aktivitet og fællesskaber. (Kilde: Friluftsrådet)

Kroppen i aktion

Følelser og oplevelser lagrer sig i kroppen, – og hvis vi kun bliver aktiveret gennem tænkning, bliver følelser og oplevelser ikke frigivet og bearbejdet. Vi oplever f.eks., at den institutionaliserede kirke i stor grad har glemt det kropslige aspekt, og det er problematisk. Vi er mennesker, der er skabt med en krop – såvel som med en ånd. På Valfart ønsker vi at forene kroppen med sjælen og ånden!

Kom med ud i naturen og bliv udfordret, så du kan mærke dig selv, andre og Gud. Få mere selvindsigt og sund frihed – og et dybere forhold til dem, du lever sammen med.

Events og forløb

Vi ønsker at se mennesker blive sat i frihed og blive genforenet med hinanden og med Gud.

Gennem længere forløb er det muligt at få mere dybdegående og inspirerende undervisning. Både singler og par, kan bedre finde sig selv og hinanden gennem oplevelser, undervisning og tid i naturen.

Fokus på den enkelte

Valfart er et frilufts- og aktivitetssted bygget på et kristent fundament i næstekærlighedens ånd. Her er højt til loftet, og der er god plads til alle, ligemeget hvor man befinder sig i livet, og uanset hvilke tanker man har om tro.

Vil du samarbejde med os?

Book et besøg